Evde yapılan herşeyin yeri başka. İçine ne koyduğumuzu biliyoruz en azından. Çikolata severleri ve canı tatlı çekenleri mutfağa alalım. Bugün sizlere instagram yemek fenomenlerinden Şükran Kaymak'ın meşhur çikolatalı cheesecake tarifini paylaşacağız. Başka tarif aratmayan güzellikte. Her yaptığınızda bir kez daha "işte budur" diyeceksiniz.
Lafı uzatmadan geçelim tarifimize...
ÇATLAMAYAN ÇİKOLATALI CHEESECAKE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Kreması için;
- 2 yumurta
- 600 gr labne peyniri
- 1 paket 200 ml krema
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- Vanilya
Tabanı için:
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 kaşık tereyağı
- Yarım su bardağı kırılmış ceviz içi
Sos için;
- 200 gr krema
- 160 gr çikolata
ÇATLAMAYAN ÇİKOLTALI CHEESECAKE TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Tabanını hazırlayalım. Öncelikle bisküvileri ve cevizi rondodan geçirin. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip güzelce karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırarak yayın. 170 derecede 10 dakika fırınlayın. Fırından çıkardığınız tabanı soğumaya bırakın.
✔️ Kremasını hazırlayalım. Karıştırma kabına labneyi ve kremayı alıp 1 dk mikserle çırpın. Şekeri de ilave edip çırpmaya devam edin. Teker teker yumurtaları kırıp çırpın. (bu işlem hızlı ve kısa sürede olmalı, uzun uzun çırpma işlemi yapmıyoruz. ). Ardından unu, nişastayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğuyan tabanın üzerine hazırladığınız kremayı dökün. ırın tepsisine su doldurmayı unutmayın, bu şekilde çatlamayacaktır. Cheesecake’i fırına koymadan önce (Kelepçeli kalıbın dış kenarlarını ve altını 2-3 kat folyo ile sarın. Fansız olarak 175 derece fırında pişirin. Piştikten sonra fırının sadece kapağını açıp soğumaya bırakın. Fırından çıkarmıyoruz.
✔️ Sosunu hazırlayalım. Küçük bir tencereye 200 gr kremayı koyup ılıtın. Kaynama noktasına gelince ocağı kapatın. Çikolatayı da ekleyip iyice karıştırın.
✔️ Soğuyan cheesecake'in üzerine sosu dökün. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Daha sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.