Kısırın her halini çok seviyorum. Hamileliğimde hayatımda yemediğim kadar kısır yapıp yemiştim. Her yörenin farklı farklı kısır tarifi var. Bu tarifi de eli lezzetli her yaptığını gözü kapalı yediğim canım komşumdan öğrenmiştim. Siz de denemek isterseniz diye tam tarifini bırakıyorum.
MARDİN USULÜ KISIR TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gr ince bulgur (düğü, kısırlık bulgur)
- 3 adet domates
- 3 yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 bardak kaynar su
- 1 limon suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir demet maydanoz
- 2 tatlı kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı kaşık biber salçası
- 2 kaşık domates salçası
- İsot
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
MARDİN USULÜ KISIR TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Rondoda domatesi, sivri biber, kuru soğanı ve sarımsağı çekin.
✔️ İnce bulguru da ekleyip 10 dakika yoğurun.
✔️ 1 su bardağı kaynar suyu azar azar ekleyerek tekrar yoğurup 15 dakika dinlendirelim. (Kapağını kapatalım)
✔️ Tuzu, baharatları, salçayı ekleyip elinizle yoğurmaya devam edin.
✔️ Limon suyunu, sıvı yağını ve en son ince kıyılmış maydanozu de ekleyip şekil verin. Dondurma kaşığı ile şekil verince çok şık oluyor tavsiye ederim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.