Pek çok nişastalı kurabiye tarifi yaptım ya bazısının unu fazla geldi ya bazısının nişastası. Kıvamı en iyi tutan ve lezzetine bayıldığımız tarif bu oldu.
Öncelikle fansız ayarda pişirmek şart. Pişireceğim diye kızartıp yanlış yapmayın. Bu kurabiye hafif beyaz oluyor. Alt kısmının pişmesi yeterli.
Tüm kkurabiyelerdeki sır tereyağının ve yumurtanın oda sıcaklığında kullanılması.
Bu iki püf noktasına dikkat ederseniz ve tarifi birebir uyarsanız lezzeti tam yakalayabilirsiniz.
Değerli Sağlıkhaberciniz okurları için detaylarıyla tarifi paylaşıyorum.
NİŞASTALI KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
NİŞASTALI KURABİYE TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Tereyağını derin bir kaba alın. Mutlaka oda sıcaklığında olmalı. Elinizle krema kıvamına gelene kadar yumuşatın.
✔️ Yumurtayı, pudra şekerini, kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
✔️ Azar azar nişasta ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin.
✔️ Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde ortalama 12-15 dakika pişirin.
✔️ Altı pembeleşince fırından çıkarın.
✔️ İlk Sıcaklığı çıkınca üzerine mutfak bezi kapatıp iyice soğumasını bekleyin. Soğuyunca pudra şekeri eleyebilirsiniz üzerine çok sevimli duruyorlar.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.