Çayın yanına tatlı ne yapsam diyenlere: Yöresel Erzurum un helvası tarifi

Ülkemizin her yerinde çeşit çeşit helvalar yapılsada erzurum usulü helvanın şerbeti biraz farklı: Bu helvanın şerbeti soğuk dökülüyor

ERZURUM UN HELVASINI İÇİN MALZEMELER

  • 200 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı su

Not: Tarif 6-8 kişiliktir. Ölçüleri yarıya indirerek yapabilirsiniz. 

ERZURUM UN HELVASININ YAPILIŞI

  1. Bir kaba şekeri ve suyu ekleyin. Şeker iyice eriyene kadar karıştırın.
  2. Helvayı yapacağınız tavaya tereyağını koyun.
  3. Tereyağını güzelce eritin.
  4. Unu ilave edin. Tahta kaşıkla, pembeleşene kadar durmadan karıştırın.
  5. Un kahverengi bir renk alınca, şekerli suyu ilave edin. (Şeker yerine 4 yemek kaşığı bal da ekleyebilirsiniz) ve karıştırın.
  6. Hemen ocağın altını kapatın.Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika dinlendirin.
  7. Servis tabağına aldığınız helvanızı cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri