PASTANE USULÜ ŞEKERPARE İÇİN MALZEMELER
- 125 gr tereyagı
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı kabartma tou
- 1 adet vanilya
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
PASTANE USULÜ ŞEKERPARENİN YAPILIŞI
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için şekeri ve suyu tencereye alın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dk daha kaynatıp ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Şerbetimiz soğuk olması gerekiyor bu nedenle ilk önce bu işlemi yaptık.
- Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarini alın. Un hariç diğer malzemeleri ilave edip güzelce harmanlayın.
- Azar azar unu ilave ederek kıvamlı bir hamur elde edin. (Eliniz hamurdan çıkıyorsa kıvamı tamamdır)
- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.
- Direk tepsiye dizin. (YAPLAMANIZA GEREK YOK)
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizin.
- Önceden ısıltılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Kızaran sıcak şekerpareleri fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbetle buluşturun.
PÜF NOKTASI
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak.
Ortalama 1 saat şerbeti çektikten sonra servis ederseniz iyi olur.