Çayın yanına pratik tarifler: Susam Mantolu Portakallı Kek Tarifi

Çayın yanına çok yakışan, şipşak hazırlayabileceğiniz nefis bir kek...Görünüşüyle de sofranızı şenlendirecek tarifimize buyrun...

SUSAM MANTOLU PORTAKALLI KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabugu rendesi
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ (kalıbı yağlamak için)
  • Un

SUSAM MANTOLU PORTAKALLI KEKİN YAPILIŞI

  1. Derin bir kaba yumurtaları ve şekeri ekleyin. 
  2. Şeker eriyene ve köpük köpük olana kadar çırpın. 
  3. Yağınızı ve sütünüzü ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Ayrı bir kaseye aldığınız un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırdıktan sonra eleyerek kabınıza ilave edin.
  5. Mikser yardımıyla kekinizi kıvam alana kadar çırpın.
  6. Portakalın kabuğunu rendeleyip ilave edin.
  7. Kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın. Üzerine her yerine gelecek şekilde bolca susam serpin. 
  8. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün
  9. Kalıbınızı bir iki kez zemine hafif vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Böylece kekiniz daha güzel ve düzgün kabaracak.
  10. 175 derecelik soğuk fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  11. Ortasına kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  12. Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri