Çayın yanına ne yapsam diyenlere: Tüm püf noktalarıyla mozaik kek tarifi

Kekler, çay saatinlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bugün görüntüsüyle sofralarınızı renklendirecek mozaik kek yapmaya ne dersiniz?

TÜM PÜF NOKTALARIYLA MOZAİK KEK İÇİN MALZEMELER

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı şeker ( tatlı seviyorsanız şekeri 1,5 bardak ekleyebilirsiniz)
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1, 5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

TÜM PÜF NOKTALARIYLA MOZAİK KEK YAPILIŞI

  • Derin bir çırpma kabına yumurtaları kırın. 2-3 dakika çırpın.
  • Ardından şekeri de çırpıp yüksek ısıda 3 dakika çırpın. (Hep aynı yönde çırpmaya özen gösterin)
  • Süt ve yapı ekleyin, çırpmaya devam edin.
  • Ardından kabartma tozunu, vanilyayı, rendelenmiş limon kabugunu ve unu ekleyerek akışkan bir kek hamuru elde edin.
  • Ardından kek hamurunu ikiye bölün.
  • Kek hamurundan birine kakoo döküp tekrar çırpın.Eğer katılaşırsa hamurunuz çok az süt ilave edebilirsiniz.
  • Baton kek kalıbınızı tereyagı ile yağlayın.
  • Eşit bi şekilde sırayla bir sıra kakaolu kek kek hamurundan, bir sıra sade kek hamurundan dökerek bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 1 saat pişirin. (Isı düşük olduğu için daha uzun sürede pişiyor ama bu şekilde deneyin mutlaka)
  • Fırından çıkan kekinizi 5 dakika sonra ters cevirin.
  • Soğuyan kekinizi dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri