HAŞHAŞLI MİNİ ÇÖREK İÇİN MALZEMELER
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 tane yumurta
- Yarım paket kuru maya
- Aldığı kadar un
İç malzemesi
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi( kavrulup çekilmiş haşhaş olursa lezzeti daha güzel olur)
HAŞHAŞLI MİNİ ÇÖREK NASIL YAPILIR
- Yoğurma kabına mayayı,ılık sütü ve toz şekeri alın ve karıştırın.
- Üzerine sıvı yağ, tuz ve yumurtanın akını ekleyin.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru 45 dakika ılık bir ortamda mayalandırın.
- Hamurun aralarına sürmek için iç harcını hazırlayın. Bunun için için tereyağını ocakta eritin. Sıvı yağı ve haşhaşı ekleyip pürüssüz bi hale gelene kadar iyice karıştırılır.
- Mayalanan hamuru ikiye bölün. Bezelerden birini unsuz merdane yardımıyla açın.
- Açtığımız bezeye önceden hazırladığımız haşhaşlı karışımı sürün ve rulo şeklinde dürüp küçük küçük kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Diğer hamuru da aynı şekilde açıp, haşhaşlı harcı sürüp rulo yapın. Tepsiye dizin.
- Üstüne yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede üzerileri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine ince bi mutfak bezi örterseniz daha yumuşak çörekleriniz olur.
- Afiyet olsun.
PÜF NOKTASI
- Hamur ele yapışan kıvamda olmalı.
- Fırında çok bekletirseniz sertleşir.
- Mayalandıktan sonra şekil verirken un kullanmayın. Yoksa çörekleriniz sert olur. Elinizi hafif yağlarsanız kolaylıkla açabilirsiniz.