KAKAOLU ISLAK KURABİYE İÇİN MALZEMELER
- 125 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 2.5 - 3 su bardağı kadar un
Şerbeti için:
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2-3 damla limon
KAKAOLU ISLAK KURABİYENİN YAPILIŞI
- Şerbet malzemelerini küçük bir tencerede koyup kaynatın. Kaynadıktan 2 dk sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Derin bir yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyeğını alın. Şeker, sıvıyağ, yumurtayı da ilave edip krem kıvamına gelene yoğurun. Kakao, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu ekleyip tekrar karıştırın.
- Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Eğer hamurunuz kuru olursa biraz süt ekleyebilirsiniz.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine cevizden biraz küçük yuvarladığınız kurabiyelerinizi dizin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra sıcak kurabiyeleri tek tek , soğuk şerbete batırıp çıkarın. Çok ıslak seviyorsanız her biri için 5'e sayıp bekletebilirsiniz.
- Üzerlerine fıstık ya da hindistan cevizi serpip servis edin.
- Afiyet olsun.