MOZAİK PASTA İÇİN MALZEMELER
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 buçuk yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı ceviz yada fındık
- 150 gr petibör bisküvi
- 150 gr burçak bisküvi
MOZAİK PASTANIN YAPILIŞI
- Küçük bir tavada tereyağını eritin. (Kavurmayın sadece erimesi gerekiyor)
- Bisküvileri kırın, iri iri parçalar halinde olmalı, çok fazla ufalamayaın.
- Üzerine kakao, şeker, iri doğranmış ceviz/fındık, eritilmiş tereyağı ve en son da soğuk sütü ekleyin.
- Sonra bisküvileri çok sıkıştırmadan bütün malzemelerle harmanlayın.
- İnce bir poşetin üzerine karıştırdığımız bisküvili karışımı koyup poşetin üzerine tamamen kaplayıp enlemesine uzun pramit şeklini verin. Poşet olunca şekil vermek çok kolay oluyor.
- Buzlukta en az bir saat dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Servis Önerisi
Dilerseniz buzdolabında uzun müddet saklayabilir, istediğiniz zaman çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz. Buzluktaki mozaik pastayı servisten 15 dakika önce çıkarmanız yeterlidir.
Tarifini deneyeceklere, şimdiden afiyet olsun.