Canın ne zaman tatlı çekse aklıma bu kremalı kek geliyor. Görünüşü çok şık. Servisi çok keyifli oluyor.
Bugün yine aklıma düştü ve yapayım dedim. Sizde denemek isterseniz diye paylaşmak istedim.
PİYONA KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Kreması için;
- 1,5 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ (Piştikten sonra eklenecek)
- 1 paket labne (Piştikten sonra eklenecek)
Üzeri için;
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
PİYONA KEK TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Öncelikle keki hazırlayalım. Derin bir kaba şekeri ve yumurtayı koyup 5 dakika mikserle çırpın. Sonra sıvıyağı, sütü, yoğurdu, vanilyayı ilave edin. Unu, kakoyu ve kabartma tozunu da ekleyip 1 dakika çırpın. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
✔️ Krema için sütü, nişastayı, şeker, unu, yumurta sarısı tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyin. Kabuk bağlamaması için ara ara karıştırın. Muhallebi ılıyınca labneyi ilave edip mikserle 2-3 dakika çırpın.
✔️ Kekten yuvarlak oyuklar açın ve oyuklardan çıkan keki bir kaseye ayırın. Pişen krema ile oyukları doldurun. Kalan kremayı da kekin üzerine yayın.
✔️ Keki soğumaya bırakın.
✔️ Kek soğuduktan sonra krem şantiyi süt ile hazırlayıp üzerine dökün.
✔️ Kağıttan ince şertler kesin ve pastanın üzerine aralıklarla yerleştirin.
✔️ Süzgeç yardımıyla kakaoyu güzelce her yerine dökün.
✔️ Daha sonra şeritleri tek tek yavaşça çıkarın.
✔️ Streç filmle sarıp buzdolabına kaldırın. 1 gün bekledikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.