Kete bildiğiniz poğaçaya böreğe benzemez, içinde kavrulmuş un vardır. Başta garip gelebilir size ama deneyince "off bu da ne" diyeceksiniz emin olun.
Yapımı çok kolay diyemeyeceğim ama lezzeti kesinlikle olay!
Ketenin yanına bir de çay demlediniz mi deymeyin keyfinize. İster kahvaltılarınıza ister 5 çayının yanına yapıp sofralarınızı şenlendirin.
Kıyır kıyır bu lezzetin hemen yapımına geçelim.
ERZURUM USULÜ KETE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamuru için ;
- 1 litre süt
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı un
Aralarına sürmek için zeytinyağı
Üzerine sürmek için 1 yumurta (hem beyazı hem sarısı)
ERZURUM USULÜ KETE TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Derin bir yoğurma un hariç tüm malzemeleri alıp karıştırın.
✔️ Azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin.
✔️ Hamuru 20 dakika dinlendirin.
✔️ Bu arada bir tavaya unu ve terayağını koyup güzelce kavurun soğumaya bırakın.
✔️ Hamuru 15 bezeye ayırın. Bezeler portakal büyüklüğünde olacak.
✔️ Bezeleri tezgaha serip incecik açın. Ne kadar ince olursa o kadar lezzetli keteleriniz olur.
✔️ Yufkanın üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve kavrulan unlu harçtan yayın.
✔️ Yufkayı rulo olarak sarın ve yuvarlayın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Ben 1 yumurtanın içerisine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyuyorum daha parlak oluyor.
✔️ Hazırladığınız keteleri soğuk (ısıtılmamış) 200 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Hızlı pişiyor kontrollü davranın 15 dakika gibi sürede genelde hazır oluyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.