Çayın Yanına Bayatlamayan Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi

Hamur işlerinde kullanılan bir baharat olan mahlep tuzlu kurabiyelere çok yakışıyor. Bugün çayın yanına ne yapsam diyenlere kıyır kıyır ağızda dağılan ve günlerce bayatlamayan mahlepli bir kurabiye tarifi vereceğiz. Tuzlu kurabiye tarifi arayanlar hemen denesin.

Mahlep bizim evde hiç eksik olmaz. 100 gr alınca epey gidiyor zaten. Tuzlu kurabiyelere çok yakışıyor. Çayın yanına tuzlu ne yapsam dediğimde hep mahlepli kurabiye gelir aklıma. Bugün yapmışken sizinle de paylaşmak istedim. Mutlaka deneyin. Beğeneceğinizden eminim.

MAHLEPLİ KURABİYE TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-3.5 su bardağı un
  • Üzeri için: Susam, çörek otu

MAHLEPLİ KURABİYE TARİFİ NASIL HAZIRLANIR?

✔️ Derin bir yoğurma kabına oda sıcaklığında tereyağını koyun. Sıvı yağı ve yoğurdu da ekleyip elinizle iyice karıştırın. Krema kıvamına gelecektir.

✔️  Ardından yumurtayı, yoğurdu, tuzu, kabartma tozunu ve mahlebi de ekleyip karıştırmaya devam edin.

✔️ Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.

✔️ Mandalinadan küçük parçalar koparın. Elinizle tezgahta ince çubuklar yapın. Çubuk şeklindeki hamuru ikiye katlayıp birbirine dolayın. Örgü gibi olacak. 

✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 

✔️ Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin.

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece üzerini nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri