Çay saatine ne yapsam diyenlere: Çocukluğunuzu hatırlatacak, bayatlamayan , klasik anne keki tarifi

Doyumsuz lezzetiyle çocukluğunuzun kekini yapma sırası sizde!

BAYATLAMAYAN, KLASİK ANNE KEKİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak  fazla toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet vanilya
  • 2 kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un

BAYATLAMAYAN, KLASİK ANNE KEKİNİN HAZIRLANIŞI

  • Derin bir kapta yumurta ve şekeri, şeker eriyene kadar yüksek devirde mikser yardımıyla çırpın

  • Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edin.

  • Bu karışımın içerisine unu eleyerek azar azar ilave edin. En son vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin.

  • Karışımınızı yağlanmış unlanmış orta boy tepsiye aktarın. Bu aşamada  hamurun çok azını ayırıp kakoo ileve ederek tekrar çırpın. Kakoo eklediğimiz için çok az süt ile çırparsanız daha iyi olur.

  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik  fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. (Fırınınızın ayarına göre süre değişebilir.)

  • Dilimleyerek servis edin.

Ek Bilgi:

Bu tarifte, 36 cm yuvarlak fırın tepsisi kullanılmıştır.  İsterseniz dikdörtgen borcama da yapabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri