Çay saati menüsü: Muhteşem kremasıyla tiramisu tarifi

5 çayların favorisi olacak bir tarifle karşınızdayız. İşte size damaklarınızı şenlendirecek bir tiramisu tarifi...

TİRAMİSUNUN KEKİ İÇİN MALZEMELER

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

TİRAMİSUNUN MUHALLEBİSİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un 
  • 1 kutu labne (200 gr)

TİRAMİSUNUN YAPILIŞI

  1. Derin bir çırpma kabına yumurtaları kırın ve şekeri de ilave edip şeker eriyene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
  2. Ardından kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu eleyerek ilave edin ve çırpmaya devam edin
  3. Borcamı tereyağı ile yağlayın. Üzerine kek hamurunu döküp eşit bi şekilde yayın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. (Arada kürdanla kontrol edin)
  5. Bir tencerede muhallebi için gerekli malzemeleri ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayınca kapatın. Üzeri kabuk bağlamaması için ara ara karıştırın. Muhallebi ılıyınca labneyi ekleyip mikserle çırpın.
  6. Bu arada 1 bardak soğuk suyun içerisine 1 yemek kaşığı sade nescafe ekleyip karıştırın.
  7. Kek fırından çıkınca 3-4 dakika bekleyin. Hazırladığınız nescafeli suyu ile kaşık yardımıyla ıslatın.
  8. Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine dökün.
  9. En son bir süzgeç yardımıyla kakoo ile kaplayın.
  10. Afiyet olsun.

Servis önerisi

  • Tiramisu, dolapta 1 gün bekleyince daha lezzetli olur. Zamanınız yoksa da bi yarım saat dinlendirirseniz daha iyi olur.

  • Üzerine eklediğiniz kakoo oranını iyi ayarlayın. Alt beyaz muhallebisi görünmeyecek şekilde elemeniz yeterlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri