TİRAMİSUNUN KEKİ İÇİN MALZEMELER
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
TİRAMİSUNUN MUHALLEBİSİ İÇİN MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 kutu labne (200 gr)
TİRAMİSUNUN YAPILIŞI
- Derin bir çırpma kabına yumurtaları kırın ve şekeri de ilave edip şeker eriyene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
- Ardından kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu eleyerek ilave edin ve çırpmaya devam edin
- Borcamı tereyağı ile yağlayın. Üzerine kek hamurunu döküp eşit bi şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. (Arada kürdanla kontrol edin)
- Bir tencerede muhallebi için gerekli malzemeleri ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayınca kapatın. Üzeri kabuk bağlamaması için ara ara karıştırın. Muhallebi ılıyınca labneyi ekleyip mikserle çırpın.
- Bu arada 1 bardak soğuk suyun içerisine 1 yemek kaşığı sade nescafe ekleyip karıştırın.
- Kek fırından çıkınca 3-4 dakika bekleyin. Hazırladığınız nescafeli suyu ile kaşık yardımıyla ıslatın.
- Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine dökün.
- En son bir süzgeç yardımıyla kakoo ile kaplayın.
- Afiyet olsun.
Servis önerisi
Tiramisu, dolapta 1 gün bekleyince daha lezzetli olur. Zamanınız yoksa da bi yarım saat dinlendirirseniz daha iyi olur.
Üzerine eklediğiniz kakoo oranını iyi ayarlayın. Alt beyaz muhallebisi görünmeyecek şekilde elemeniz yeterlidir.