MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 50 gr tereyağı
Üzeri için;
- 1 su bardağı hindistan cevizi tozu
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 poşet krem şanti
YAPILIŞI
- Derin bir tencereye sütü, unu, şekeri ve kakaoyu ekleyin.
- Kaynayana kadar sürekli karıştırın.
- Kaynayınca tereyağını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
- Büyük boy fırın tepsisini su ile yıkayın. Fazla suyunu dökün. Tabanını bolca hindistan cevizi ile kaplayın.
- Hazırladığınız muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine yayın.
- Bu şekilde soğumaya bırakın.
- Bu arada krem şantiyi soğuk süt çırparak hazırlayın.
- Muhallebi en az 30 dakika kadar soğuduktan sonra hazırladığınız krem şanti ile kaplayın.
- Buzdolabında an az 2 saat dinlendirin. (Tercihen 1 gün bekletin)
- Önce uzunlamasına bölün, sonra her bir parçayı 5'e bölerek 10 dilim elde edin.
- Spatula yardımıyla bir kenarından kaldırılarak dikkatlice sarın
- Pastanız servise hazır, afiyet olsun.