Sultan sarması tarifi nasıl yapılır

Favori tatlınız olmaya aday! Sütlü tatlıların baştacı sultan sarmasını yedikçe yiyesiniz gelecek. İşte size hem kolay hem masrafsız hemde hafif lezzetli bir tarif! Üstelik bu tarif ile yapılan sultan sarmaları çatlamıyor

MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 50 gr tereyağı

Üzeri için;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi tozu
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 poşet krem şanti

YAPILIŞI

  1. Derin bir tencereye sütü, unu, şekeri ve kakaoyu ekleyin.
  2. Kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  3. Kaynayınca tereyağını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  4. Büyük boy fırın tepsisini su ile yıkayın. Fazla suyunu dökün. Tabanını bolca hindistan cevizi ile kaplayın.
  5. Hazırladığınız muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine yayın.
  6. Bu şekilde soğumaya bırakın.
  7. Bu arada krem şantiyi soğuk süt çırparak hazırlayın.
  8. Muhallebi en az 30 dakika kadar soğuduktan sonra hazırladığınız krem şanti ile kaplayın.
  9. Buzdolabında an az 2 saat dinlendirin. (Tercihen 1 gün bekletin)
  10. Önce uzunlamasına bölün, sonra her bir parçayı 5'e bölerek 10 dilim elde edin.
  11. Spatula yardımıyla bir kenarından kaldırılarak dikkatlice sarın
  12. Pastanız servise hazır, afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri