Gerekli Malzemeler; Toz Antep Fıstığı (250 gram) Kurabiyelik un (500 gram) Pudra Şekeri (250 gram) Sade yağ (250 gram)
Bu tarifi Antep yemekleri ustası Harun Aksu'dan almıştım. Antepte bayramlarda yapılıp ikram edilen enfes bir lezzet. Kabul fıstık pahalı ama ara da bi de yapalım değil mi. Baklava gibi birşey oluyor. Ağızda dağılıyor çayın yanına 10 numara bir lezzet ortaya çıkıyor.
ORJİNAL FISTIKLI ANTEP KURABİYESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gr toz antep fıstığı
- 250 gr kurabiyelik un
- 250 pudra şekeri
- 250 gr sade yağ (vita yağ)
ORJİNAL FISTIKLI ANTEP KURABİYESİ TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Sade yağını karıştırma kabına alın. (Mümkünse cam bir kap olsun, kurabiyeleri cam kapta karıştırmak her zaman daha iyi sonuç veriyor). Yağ oda sıcaklığında olmalı buna çok dikkat edin.
✔️ Pudra şekerini de alıp krema kıvamına gelene kadar güzelce yoğurun. Beyazımsı bir renge dönüşecek. 5 dakika kadar yoğurun.
✔️ Ardından unu ve fıstığı ekleyip karıştırmaya devam edin.
✔️ Robot yada kıyma makineniz varsa 5 dakika kadar onda çekin. Kıyma makinesinde 3-4 kez çekiyor ustamız. Hem rengi daha iyi çıkıyor ortaya hem de kıvamı tam oturuyor.
✔️ Makinedeki işimiz bitince elinizle 1-2 dakika daha yoğurun, iyice özdeşleşsin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak şekli verin ve tepsiye dizin. Aralarında mutlaka boşluk olsun hafif kabarıyorlar.
✔️ 120 derece alt üst fanlı 25 dakika pişirin. Fırından çıkınca hala yumuşak oluyor tedirgin olmayın. Fırından çıkınca 1 saat dinlenince kendine gelecek.
✔️ 1 saat soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.