Çatlamayan, fırın istemeyen, tam ölçülü limonlu cheesecake tarifi

Hem çay saatlerinizde hem de yemek sonrası tatlı olarak yapabileceğiniz enfes limonlu cheesecake yapmak artık çok kolay...

FIRINSIZ CHEESECAKE TABANI İÇİN MALZEMELER;

  • 1,5 paket burçak büsküvi
  • 100 gram tereyağı

FIRINSIZ CHEESECAKE'İN MUHALLEBİSİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

FIRINSIZ CHEESECAKE'İN SOSU İÇİN MALZEMELER

  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 limon kabuğunun rendesi
  • 1 çay kaşıgının ucuyla zerdeçal
  • 1 limon suyu
  • 2 su bardağı su

FIRINSIZ CHEESECAKE YAPILIŞI

  • Cheesecake tabanı için bisküvileri robottan geçirerek derince bir kaba alalım.
  • Tereyağını eritip bisküvilerle karıştıralım.
  • 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
  • Hazırladığımız karışımı kalıba boşaltarak yayalım.
  • Kreması için; tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp pişirelim.
  • Pişen kremayı bisküvi tabanına döküp düzleştirelim. Üzeri kuruyup çatlamasın diye streç film ile kaplayıp dolapta soğumaya bırakalım.
  • Limonlu sosu için; tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp pişirelim.
  • Pişen sosun ilk sıcaklığı gidince kremanın üzerine dökelim. Oda sıcaklığına gelince, 1  gece dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Ertesi gün servise hazırdır.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası

Eğer bir gece bekletecek kadar vaktiniz yoksa en az 8 saat buzdolabında dinlendiğinden emin olun. Yoksa cheesecake'niz servis esnasında dağılır. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri