Börek yediden yetmişe en sevdiğimiz yiyeceklerden. Ama her börek güzel olmuyor, herkes de güzel börek yapamıyor bir kere bunu da söyleyelim. Biraz püf noktası biraz içine kattığınız sevgi bir de kaliteli malzemeler oldu mu kafanız rahat olsun.
Bu börek de her an elinizin altında olması gerekenler bonus lezzetlerden. Mutlaka deneyin diye paylaşmak istedim.
PATATESLİ RULO BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet yufka
Sos için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- yarım su bardağı sıvıyağ
Harcı için:
- 4 adet patates
- 1 kase beyaz peynir
- Karabiber
- Tuz
Üzerine sürmek için;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
PATATESLİ RULO BÖREK TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Öncelikle patatesleri haşlayıp ezin.
✔️ Ayrı bir kapta yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırın. Üzerine rendelediğiniz beyaz peyniri, havucu, tuzu, karabiberi de koyup güzelce harmanlayın.
✔️ Yufkayı tezgaha serin. Harçtan yufkaya biraz sürün.(Çok olmasınki yıırtılmasın).2.yufkayı da üzerine serip bolca sostan her yerine yayın. 3.yufkayı da serip kalan sosu güzelce yayın.
✔️ Rulo yapıp 2 parçaya bölüp tepsiye koyun ve streç filmle sarıp buzdulabında 2 saat bekletin. Bu sayede daha rahat dilimleyeceğiz.
✔️ Buzdolabından çıkarında bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Üzerine yoğurtla sıvıyağı karıştırıp fırça yardımıyla sürün. En son üzerine pul biber yada bolca susam serpin.
✔️ Önceden ısıttığınız 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz bu böreği çiğden buzluğa koyup dilediğinizde pişirebilirsiniz.