Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 tane orta boy kuru soğan
- Yarım ekmeğin yarısı kadar ekmek içi
- 1 diş sarımsak
- 5 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı yedi baharat
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı :
Öncelikle 1 su bardağı pilavlık bulguru yıkayın. Yıkanan bulguru bir tencere içerisine alın. Üzerine 1,5 su bardağı su ilave edin. Ardından kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Su kaynadığında altını kısın ve kısık ateşte bulgurlar tamamen suyunu çekene kadar pişirin. Pişip suyunu çektiğinde tencerenin kapağı kapalı şekilde 60 dakika beklemeye alın. Ardından bulgurun üzerine yarım ekmeğin içini ufalayarak ekleyin.
Daha sonra 5 dal maydanozu ince ince doğrayın. Daha sonra kuru soğanı rendeleyerek kase içerisine alın. Ardından bir diş sarımsağı da aynı şekilde rendeleyin. 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı yedi baharat, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biberi kase içerisine ekleyin.
Tamamen kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika süre ile köfte harcını yoğurun. Hazır olan köfte harcından biraz elinize alın. Elinizi hafif ıslatıp köfteye şekil verin. Bütün harcı bu şekilde hazırlayın. Ardından tava içerisine sıvı yağ ekleyip ısınmasını sağlayın. Yağ ısındığında içerisinde köfteleri kızartıp. Tüm köfteyi kızarttıktan sonra servis edin. Afiyet olsun.