Bugün Tatlı Ne Yapsam Diyenlere Püf Noktalarıyla Tam Kıvamında Lokum Gibi Peynir Helvası Tarifi

Türk Mutfağında çeşit çeşit tatlılar vardır. Bunlardan biri de Çanakkalenin meşhur peynir helvasıdır, yiyen bilir. Bugün sizlere lor peyniri ile yapılan, tereyağlı, üstü nar gibi kızarmış enfes peynir halvesının tarifini vereceğiz. İşte püf noktalarıyla peynir helvası...

Çanakkaleye yolunuz düştüyse neredeyse her sokakta usta ellerden çıkmış peynir helvasına rastlamışsınızdır. Hatta gidipte komşuya eşe dosta da getirilir bolca. Daha önceden tadanlar unutamaz bu lezzetli.  Bölgede koyun sütü kestirilip çok lezzetli lorla yapılıyor ve enfes oluyor.

Artık canınız peyni helvası çektiğinde evde de rahatlıkla yakın tadı yapın diye size detaylı tarifini vereceğiz.

PEYNİR HELVASI TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 1 kg yağlı taze tuzsuz lor peyniri (Sütü kaynatıp kestirerek de lor yapabilirsiniz)
  • 200 gr tuzsuz tereyağı
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı şeker.
  • 2 yumurta sarısı

PEYNİR HELVASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Tencereye terayağını koyup ocağın altı açın. Orta ateşte tereyağı eriyince peyniri ekleyin. Karıştıra karıştıra peyniri eritin. Peynir hafif yoğunlaşacak kıvam alacak.

✔️ Bir taraftan karıştırarak yumurta sarılarını tek tek ekleyerek karıştırın. 

✔️ İrmiği e şekeri de ekleyip karıştırın. Şeker eriyip irmikler pişiecek ve helva kıvamı alacak.Fokur fokur kaynayınca ocaktan alma vakti gelmiş demektir. 

✔️ Dikdörtgen borcama helvayı döküp eşit bir şekilde yayın. 

✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırının başından ayrılmayın peynir kızarıp renk değiştirecektir. Kızaran helvayı fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri