Instagram yemek fenomeni Nermin Yazılıtaş'ın tadı damağınızda kalacak peynirli gözlemesi sahura çok yakışacak..
Hamurun elde edilişi biraz farklı ama sonuç harika inanın. Katmer tadında tereyağlı harika lezzeti mutlaka deneyin.
Hemen yapılışına geçelim hemen.
FIRINDA EL AÇMASI PEYNİRLİ GÖZLEME İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamur için Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3.5-4 su bardağı un
Arasına sürmek için;
- 100 gram tereyağı
- 4-5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
İçi harcı için;
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- Maydanoz, kapya biber
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı yoğurt
FIRINDA EL AÇMASI PEYNİRLİ GÖZLEMENİN TARİFİ
✔️ Yoğurma kabına un ve tuz hariç diğer malzemeleri koyup karıştrın.Ardından tuzunu ve azar azar unu ilave ederek bir hamur elde edin. Sert olmasın.
✔️ Hamuru 30 dakika dinlendirin.
✔️ Bu arada aycicek yağını tavaya koyun. Isınınca tereyağını koyup eriyince ocağın altını kapatın. Kenarda beklesin.
✔️ Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Tezgahı unlayarak oklavayla tepsi büyüklüğünde açın.
✔️ Hazırladığınız yağ karışımından sürüp kenarlarından çekerek büyütün ve zarf şekline getirin.
✔️ İkinci bezeyi de aynı şekilde açın. Üzerine yağ karışımı sürün. Daha önce zarf şeklinde katladığımız hamuru yufkanın tam ortasına koyup yufkayı da zarf gibi üzerine kapatın. Bunu kenara alın.
✔️ Diğer 2 beze de de aynı işlemi tekrarlayın. İki adet zarf hamur elde etmelisiniz.
✔️ Zarf hamurları buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
✔️ Yuvarlak bir şekilde hafif açıp yarım daire olan kısma yani yarısına peynirli karışımdan koyun ve ay şeklinde kapatın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta karışımını sürüp bir bıçak yardımı ile çizikler atın. 10 dakika tepsi mayası için bekletin.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede alt üst ayarda nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkınca tereyağı ile yağlayıp servis edin.
Not: Ispanaklı, kıymalı, patatesli istediğiniz harçla yapabilirsiniz.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.