Her evde yapılan açma pastanedekilerin tadını vermiyor. Açmanın da pamuk gibi tereyağlısı makbul biliyoruz. Sizlere detaylıca nasıl pastane açması yapacağınızı anlatacağız. Siz de tüm püf noktalarını öğrendikten sonra yumuşacık lezzeti mutfağınıza taşıyabileceksiniz...
İşte kusursuz tadına doyulmaz o lezzet!
PASTANE AÇMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket yaş maya (Ya da 1.5 yemek kaşığı kuru maya)
- 1 yumurta beyazı hamura sarısı üzerine
- 4.5 - 5 su bardağı un
Arasına sürmek için 50 gram tereyağı
Üzerine sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
PASTANE AÇMASI TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Derin bir yoğurma kabına yaş mayayı alın. Üzerine şekeri ilave edin. Küçük bir cezvede sütü ve suyu ılıtıp onu da döktükten sonra bu şekilde 10 dakika bekleyin.
✔️ Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
✔️ Azar azar unu ekleyip yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde edin. Unu çok eklemeyin ki açmalarınız sert olmasın.
✔️ Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
✔️ Hamur güzelce mayalandıktan sonra 12 eşit parçaya ayırın. Bezelerin üzerine 1 çay kaşığı kadar oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından koyun. Elinizle küçük servis tabağı kadar açın rulo şeklinde sarın. Sağlı sollu kıvırarak açma şeklini verin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye açmaları yerleştirin. Tepside 30 dakika mayalanması için bekletin. Üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez örtün. 10 dakika sonra afiyetle yiyebilirsiniz.