LOKANTA USULÜ EZOGELİN ÇORBASI İÇİN MALZEMELERİ
- 1 su bardagi kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı et suyu
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ (Haşlarken)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Yarım limon
LOKANTA USULÜ EZOGELİN ÇORBASININ HAZIRLANIŞI
- Mercimekleri süzgeç yardımıyla bol suda yıkayın. Mercimeklerin altından akan su berrak olana kadar yıkamanız önemli.
- Tencereye mercimekleri, bulguru, pirinci, 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve 3 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Ortalama 15-20 dakika mercimekler pişene kadar kaynatın.
- Ayrı bir tencereye yemeklik soğanı sıvı yağı ve tereyağı ekleyip hafif kavurun. Salçayı ekleyip baharatları ve tuzu ilave edin.Ardından önce 1 su bardağı su ardından 4 su bardağı sıcak su(daha hızlı olması için) ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca pişen mercimekleri ilave edin.
- Ortalama 25 dakika özleşene kadar pişirin. Çorbanızın kıvamı yoğun olursa sıcak su ilave edin.
- Sıcak sıcak kaselere koyduğunuz çorbanızı limonla servis edin.
- İsteğe bağlı üzerine tereyağlı pul biber kavurup dökebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Çorbanın yoğunluğunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.