Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Özel mi Özel Lezzetli mi Lezzetli Güveçte Köfteli Patates Tarifi

Et ve patates severleri harika bir fırın yemeğiyle buluşturuyoruz. Akşama yapıp ev halkına görsel şölen yaşatabilir damaklarınızda enfes bir tat bırakabilirsiniz. İşte size lezzetli bir fırın yemeği: Güveçte köfteli patates tarifi

Fırın yemeklerini çok seviyorum. Gerçekten tencere yemeklerine kıyasla daha lezzetli oluyorlar. Porsiyonluk olması servis kolaylığı da sağlıyor. 

Instagram yemek fenomeni Nermin Yazılıtaş güveçte köfteli patates tarifi paylaşınca hemen denedim. Tadı enfesti.. Tabi ben kapak kısmını vaktim olmadığı için hamurla kapatamadım onun yerine yağlı kağıt kapattım yine de harikaydı. Ama bir sonrakinde aynı gün pide de yapıp biraz üstlerinde kullanacağım. 

Siz de mutlaka deneyin. 

İşte o lezzet ötesi güveçte köfteli patates tarifi

GÜVEÇTE KÖFTELİ PATATES TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Köftesi için;

  • 500 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 5-6 dal maydanoz

Diğer malzemeleri;

  • 4 adet patates
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kaşık tereyağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su

GÜVEÇTE KÖFTELİ PATATES TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Öncelikle derin bir kaba minik minik doğradığınız soğanlar ve maydanozları alın. Köfte için gerekli tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun. Ben hazırladığım köfteleri her zaman en az 1 saat  dinlendiriyorum.

✔️ Dinlenen köftelerden cevizden küçük olacak şekilde yuvarlayın. 

✔️ Patates, biberler, soğanları iri küpler halinde doğrayıp tuz, toz biber ve çok az zeytinyağı ile karıştırıp fırınlayın.

✔️ Çok az sıvı yağda köfteleri çok az kızartın.

✔️ Köfteleri ve pişen patatesleri güveç kaplarına paylaştırın.

✔️ Küçük bir tavada tereyağnıı eritin salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Tuzunu, karabiberini ve suyu da ekleyipbir taşım kaynatınca ocaktan alın. 

✔️ Güveçteki köftelerin üzerine dökün.

✔️ Üzerini pide hamuru ile kapatın. Üzerine yumurta sürüp fırınlayın. Eğer o an vaktiniz yoksa önce yağlı kağıt kapatıp aliminyum folyo ile de sarabilirsiniz ama  hamur daha iyi olur.

✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerini kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri