Manisa kebabı, Manisa, İzmir ve Aydın civarlarının en çok yapılan kebaplarından biri. Balaban kebabı ve pideli köfteye benziyor aslında. Bu kebabın en büyük özelliği dana ve kuzu etini karışık olarak çektirip kullanılması. Orjinalinde kıymanın %90'ı süt danasının ön kolundan, yüzde 10'u kuzunun döş kısmından hazırlanıyor.
Neyse lafı uzatmadan damakları şenlendirecek tarifimize geçelim.
Manisa kebabı tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 1,5 kg dana ve kuzu karışık kıyma (bu şekilde daha lezzetli oluyor)
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 2 adet kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Sosu için;
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı tuz
- Çay kaşığının ucuyla karabiber, toz biber
- 1 su bardağı su
Servis için;
- 7 adet küçük boy pide
- Közlenmiş domates
- Közlenmiş yeşil biber
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
Manisa kebabı tarifinin yapımına geçelim:
✔️ Köfteyi hazırlayalım. Soğanları rendeleyi suyunu sıkın. Karıştırma kabına köfte için gerekli tüm malzemeleri ekleyip 6-7 dakika güzelce yoğurun.Köfteden ince uzun şeritler hazırlayıp çöp şişe dizin. Köfteleri 1 saat buzdolabında dinlendirin.
✔️ Sosunu hazırlayalım. Sos tavasında tereyağını eritin. Salçayı ve baharatı ilave edip kavurun. Suyu döküp sos kıvamına gelene kadar pişirin.
✔️ Tavayı çok az yağlayıp ısıtın. Köftelerin her tarafını kızartın.
✔️ Bir tavada tereyağ eritin.
✔️ Pideleri kesip bir tabağa yerleştirin.Üzerine salçalı sosu gezdirin. Köfteleri dizin. Biber, domates ve maydanozla süsleyin. En son kızdırılmış tereyağ döküp sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Nermin Yazılıtaş/ Derleme: Sağlıkhaberciniz