Bugün ne pişirsem diyenlere eminiz daha önce denemediğiniz Elmalı Bisküvi Topları tarifi

Genelde akşam çay yanına yapmış olduğum bir tarifi sizlere sunmak istiyorum. Gelen misafirlerim gerçekten bu tarife bayılıyorlar. Üstelik çokta hesaplı.. Elmalı Bisküvi Topları nasıl yapılır?

Hem Doyurucu hem şifa deposu bir şey istiyorsanız akşam çay yanına mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Çocuklarım bu tatlı yiyecekten 1 tane bile yediğinde kendilerini ödül almış gibi hissediyorlar.

Üstelik herkesin kesesine de uygun yapımı son derece kolay bir tarif.

ELMALI BİSKÜVİ TOPLARI

Malzemeler

  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi.(kırılacak)
  • 2 tane orta boy rendelenmiş elma. (kırmızı elma)
  • 1 su bardağıyla dövülmüş fındık.
  • 1 tatlı kaşığıyla tarçın.

Üzeri için malzemeler

  • 1 çay bardağıyla çikolata sosu.
  • 1 yemek kaşığıyla Antep fıstığı.

Hazırlanışı

     Öncelikle geniş bir karıştırma kabına dövdüğümüz pötibör bisküvilerimizi, rendelediğimiz kırmızı elmalarımızı, dövdüğümüz fındığı ve tarçınımızı ekleyip hamur kıvamı elde edene kadar yoğuralım.

Hamur kıvamını aldıktan sonra harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlayarak top gibi yapalım.

Bu işlemi harcımız bitene kadar yapalım. Bittikten sonra 2 saat kadar buzdolabında bekletelim. Daha sonra dinlenmiş olan bisküvi toplarımızı servis tabağına alalım. Üzerine çikolata sosu ve Antep fıstığımızı serpiştirelim. Elmalı bisküvi toplarımız hazır. Afiyet olsun.

Kaynak: Sağlık Haberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri