Çiftlik kebabını köfteli hazırlıyorum ben. Özellikle kalabalık sofralarda davetlerde çok yaptığım bir tarif. Gözü kapalı yapabilirsiniz.
KÖFTELİ ÇİFTLİK KEBABI TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 2 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
Köftesi için;
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 3 adet domates
- 3 adet köy biberi
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
KÖFTELİ ÇİFTLİK KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Öncelikle köfteyi hazırlayalım. Bunun için tuz, kıyma ve karabiberi bir kaba alıp elinizi ara ara ıslatarak 10 dakika yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra cevizden küçük fındıktan büyük minik köfteler yapın.
✔️ Patatesi, havucu, patlıcanı, kabağı iri küpler halinde doğrayın. Kızgın yağda önce patatesi, sonra patlıcanı, ardından kabağı, en son da havucu kızartıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyup. Daha sonra tüm kızartmaları karıştırın.
✔️ Fırın kabına (varsa güveç tepsi enfes olur) kızartmaları yerleştirin. Üzerine köfteleri dizin.
✔️ Sosu hazırlayalım. Bunun için domatesi ve biberi yemeklik doğrayın. Bir kaseye koyun. Üzerine ince doğranmış sarımsağı, tuzu, salçayı ve suyu da ilave ederek iyice karıştırın. Köftelerin üzerine sosu güzelce yayın. Her yerine eşit bir şekilde dökün.
✔️ Yağlı kağıdı suda ıslatıp sıkın ve fırın kabının üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin. Daha sonra kağıdı alıp tekrar 15-20 dakika daha pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.