Haftada bir yapıyorum bu kremalı poğaçayı. Özellikle sabahları mayasız tarifler daha çok gerekli oluyor bana. Sabah uyanır uyanmaz yoğurup çay olana kadar hazır oluyor.
Ağızda dağılıyor hemen çayla iyi gidiyor. Yanına biraz yeşillik tam bir kahvaltı oluyor bize.
Sözü fazla uzatmadan bu eşsiz lezzetin tarifine geçelim.
KREMALI POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 200 ml sıvı krema
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı süt
- 1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı sirke
- 2 çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
İsterseniz içli isterseniz boş yapabilirsiniz.
İç harcı için;
- Peynir, maydanoz
KREMALI POĞAÇA TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ İç harcı için bir kasede peyniri çatalla ezin, ince kıyılmış maydanoz da ekleyip karıştırın.
✔️ Derin bir kaba kremayı, yumurtanın beyazını, sıvı yağı karıştırın.
✔️ Sirkeyi, sütü, tuzu ve şekeri ekleyin.
✔️ Kabartma tozunu da ekleyin.
✔️ Yavaş yavaş unu ilave edip güzelce yoğurun.
✔️ Cevizden biraz büyük bezeler yapıp avucunuzla açın ve iç harcını koyup yuvarlayın.
✔️ Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
✔️ Önce yumurta sarısına sonra haşhaşa bulayıp teysiye dizin
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 190 derece nar gibi kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.