Bu yemeğin en sevdiğim tarafı 20 dakika da hazır olması sanırım. Yanına makarna yoğurt harika oluyor.
Damaklarda eşsiz bir tat bırakan bu lezzeti siz değerli Sağlıkhaberciniz okurlarının da seveceğinizi düşünüyorum.
Tüm püf noktalarını aşama aşama verdim artık yapması da size kaldı:) Buyrun tarifimize...
Ölçüler bir kişiliktir kişi sayısına göre miktarı artırabilirsiniz. Ben çocuklar okuldan gelince o an yaptığım için bu şekilde bir ölçü kullanıyorum.
KORİ SOSLU TAVUK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gr piliç biftek
- 1 adet havuç
- 1 adet sakız kabağı
- 3 adet mantar
- 1 adet köy biberi
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı toz köri
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı krema
- yarım çay bardağı su
Havucu soyup julyen doğrayın.
Kabağı da soyup çekirdekli kısmı çıkarın. Havuçla aynı şekilde julyen doğrayın.
Biberleri çekirdeklerini çıkarıp aynı şekilde doğrayın. Tüm doğradığıklarımızın aynı tipte olması gerekiyor.
Mantarları güzelce yıkayıp julyen doğrayın.
Tavuğu da ince julyen şekilde doğrayın.
1 yemek kaşığı tereyağını tavaya koyup eritin. Sebzeleri birer dakika arayla ekleyerek soteleyeceğiz. Önce havucu, sonra biberi ardından kabakları. En son mantarı ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekince kırmızı biberi ekleyin.
En son tavuğu ekleyin.Karıştıra karıştıra soteleyin. Tavuk tamamen pişmeden hafif sulu iken kremayı ekleyin.Suyu da ekleyip kremayı kaynatmaya bırakın.
Kori, tuz ve karabiberi ekleyin. Güzelce karıştırın.
Ortalama 5 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
Maydanoz serpip servis edebilirsiniz.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.