Günün Menüsü
- Domates Çorbası
- Bodrum Çökertme Kebabı
- Ev Yapımı Limonata
- Keşkül
Vakit kaybetmeden çorbanın yapımına başlayalım.
DOMATES ÇORBASI
- Tepeleme 3 yemek kaşığı un
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağına yakın domates sosu (4 domates rendesi)
- 1 su bardağı süt
- Kaynamaya yakın 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı kaşar rendesi
- Tuz
- Karabiber
Tarif: Tencereye sıvı yağı ve unu koyun. Unun çiğ kokusu gidene kadar kavurun. Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Domatesi de ekleyip kavurmaya devam edin. El çırpıcısı ile sürekli karıştırırak pürüzsüz bi kıvam alana kadar çırpın. 4 su bardağı soğuk su ilave edin. Eğer çorbanızın pürüzsüz olmasını istiyorsanız nu aşamada blender ile çırpın. Varsa et suyu ile çorbanızı lezzetlendirebilirsiniz.Tuz ve karabiberini ekleyip kaynamaya bırakın. Kıvam alınca 1 defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Boza kıvamına gelince 1 su bardağı süt ilave edin ve 1-2 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın. Defne yaprağını çıkarın. Sıcak çorbanızın üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ile servis edebilirsiniz.
BODRUM ÇÖKERTME KEBABI
Gerekli Malzemeler
- Yarım kilo dana antirikot
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Kızartmak için;
- 4 tane orta boy patates
- Sıvı Yağ
Etin marinesi için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan rendesi
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı soda
Domates sosu için;
- 2 tane domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Tarif: Marine için eti, gerekli marine soslarıyla harmanlayıp streç filme sarıp buzdolabında tercihen 1 gün, vaktiniz yoksa 2 saat bekletin. Tavaya aldığınız eti yüksek ateşte pişirin. Tuz ilave edip, 2 yemek kaşığı tereyağ ile kavurun. Bu arada patatesleri kibrik çöpü büyüklüğünde ince ince doğrayıp kızartın. Süzme yoğurdu az su ile inceltin. Dilerseniz sarımsak rendeleyip daha da lezzetlendirin. Küçük bir tavaya domates sosu, salça, zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika kaynatın.Servis edeceğiniz zaman; patatesleri düz bir servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu dökün. Eğer etiniz soğuduysa bu aşamada tekrar ısıtın ve yoğurdun üzerine yerleştirin.En üstüne de domates sosunu gezdirip sıcak sıcak servis edebilirsiniz. İsteresniz tereyağı kavurup dökebilirsiniz.
EV YAPIMI LİMONATA
- 2 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı şeker
- 4 su bardağı soğuk su
Tarif: Limonu ve portakalı küp küp doğrayıp üzerine şeker ekleyin. Derin bir kapta ovarak suyunu çıkarın. Azar azar su ilave ederek suyunu ayarlayın. Artık limonatanız hazır buzdolabında bekletip iftara yakın süzün. Enfes limonatanız hazır. Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
KEŞKÜL
Gerekli Malzemeler;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı ceviz
- 2 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
- 1 tatlı kaşığı silme mısır nişastası
- Bir fiske tarçın
Tarif: Süt ve tarçın harip tüm malzemeleri tencereye alın. Ocağın altını açmadan güzelce karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatın. 5 dakika ilk sıcaklığı gidene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra kaselere paylaştırıp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun Hayırlı iftarlar