Mantar çok sağlıklıdır ve sofralarımızdan hiç eksik etmememiz gerekir. Ben yoğurtlu mantar soteyi sık sık yapıyorum. Akşam yemeğinde etin yanında, kızarmış ekmekle kahvaltı da, 5 çayı menülerinde puaçayla kısacası günün her saati yiyebilirim.
Sizin de deneyip memnun kalacağınızı düşünüyorum. Sofralarınızı şenlendirin yoğurtlu mantar mezesine bir şans verin diye püf noktalarıyla tarifini paylaşıyorum.
Unutmadan tarifini ustadan aldım. Haydin tarifimize geçelim.
YOĞURTLU MANTAR SALATASI İÇİN NELER GEREKLİ?
✔️ 250 gr kültür mantarınının sap kısımlarını çıkarıp hiç su değdirmeden dışlarını peçeteyle silin. Temizlediğiniz mantarları tencereye koyun. Üzerine yarım tatlı kaşığı tuz dökün ve Çeyrek limonu sıkıp kabuğu ile birlikte orta ateşte kapağı açık bir şekilde pişmeye bırakın. Kesinlikle hiç su olmayacak.
✔️ Mantarlar bir müddet sonra suyunu iyice salacak. O esnada tencerenin kapağını kapatın. Mantarların suyunu çekip yumuşacak olunca ocağın altını kapatın. Soğuyan mantarları ince ince doğrayın. Ben minik seviyorum.
✔️ Yarım kilo süzme yoğurdun içerisine 3 diş rendelenmiş sarımsağı ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip güzelce karıştırın. Gerekirse çok az su ile akışkan bir kıvam elde edin.
✔️ Yoğurdun içerisine doğradığınız mantarları ekleyip servis tabağına alabilirsiniz.
✔️ Dilerseniz üzerine tereyağı dökebilirsiniz, ince ince doğranmış maydanoz doğrayabilirsiniz. Damak zevkinize kalmış.
Deneyenlere Şimdiden Afiyet olsun
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.