Bugün Farklı Ne Yapsam Diyenlere Beşamel Soslu Kıymalı Kabak Sandal Sefası Tarifi

Tadına doyamadığınız enfes bir tarif vereceğiz. Hem görünümü hem lezzeti 10 numara. Sofralarınızı bir şölene dönüştürecek beşamel soslu kıymalı kabak sandal sefası tarifini hemen deneyin.

Sandal sefası sık sık yaptığım lezzetlerden. Yemesi de yapması da çok keyifli. Oldukça da hafif. Önceden hazırlayıp yiyeceğimiz zaman fırınlıyorum çok pratik oluyor. İç harcını kıymalı, tavuklu, garnitürlü farklı farklı hazırlıyorum hepsi de birbirinden güzel ve lezzetli. Bugün Kıymalı bir harçla kabak sandal sefası tarifi vereceğim.

Hiç denemediyseniz lütfen bir şans verin.

BEŞAMEL SOSLU KIYMALI KABAK SANDAL SEFASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet orta boy beyaz kabak

İç harcı için:

  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Beşamel Sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 100 gram kaşar peyniri renesi

BEŞAMEL SOSLU KIYMALI KABAK SANDAL SEFASI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Öncelikle kıymalı harcı hazırlayalım. Bunun için tavayı ısıtın. Tava sıcakken kıymayı ekleyin. Karıştıra karıştıra kıymayı kavurun. Yoksa topaklanır. Bu aşamada çok az sıvı yağı gezdirin. Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Tuzunu baharatlarını atın. Kıymalı harcınız hazır. 

✔️ Kabakları güzelce yıkayıp boylamasına ikiye bölün. Ortalarını kaşıkla oyun. Bu kısımlarını tabiki atmıyoruz, ben mücver yapıyorum çok lezzetli  oluyor.

✔️ Kabakları kızartabilirsiniz ya da haşlayabilirsiniz tercih sizin. Ben daha hafif olsun istediğimen kaynar su koyduğum tencerede tuz ilave ederek 5 dakika haşlıyorum. Kızartmak istediğimde tavada arkalı önlü hafif kızartıyorum. 

✔️ Kabakları büyük borcama dizin. 

✔️ Bu arada beşamel sosunu hazırlayın. Tavaya tereyağını koyup eritin. Hemen unu koyup unun kokusu çıkana kadar kavurun. Azar azar süt ilave ederek  hızlı hızlı karıştırarak beşamel sosunu yapın.  Beşamel sosu kaynayınca tuzunu ve karabiberini ilave edin. Ocağın altını kapatın.

✔️ Kabakların içerisine kıymalı sosu yerleştirin. Üzerine beşamal sosundan gezdirin. En üstüne de kaşar peyniri rendesi döküp önceden ısıtılmış fırında 200 derece kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Enfes yemeğiniz hazır. Soğumadan servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri