Bu Yöntemle Kimse Pişirmiyor, Şişmeyen Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tarifi ! İlaç Niyetine Yapıp Mutlaka İçin

Türk Mutfağına ait enfes çorbalar var. Bunlardan biri de bol lezzetli ve doyurucu tavuklu tel şehriye çorbası. Bugün sizlere hastayı ayağa kaldıran, hiç şişmeyen tavuklu tel şehriye çorbasının püf noktalı tarifini vereceğiz.

Tavuklu tel şehriye çorbası, o kadar besleyici ve doyurucu ki tek başına bile ana yemek niyetine tüketilebilir. Ama şehriye çorbasını yapınca hemen tüketmek gerekiyor yoksa şişiyor ve hiç lezzetli olmuyor. Bugün sizlere vereceğimiz tarifi ise kavurma yöntemiyle yapıldığı için sabah yapınca bile akşama rahatlıkla tükebilirsiniz. Buyrun sizi mutfağa alalım...

Tavuklu tel şehriye çorbası için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım limon suyu

Tavuğu haşlamak için;

  • 1 adet tavuk göğsü (çanak)
  • 2.5 çay kaşığı tuz
  • 2.5 litre su

Tavuklu tel şehriye çorbasının yapılışına geçelim:

✔️ Tavuğu tencereye alın. Suyunu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
✔️ Hazırlıkları yapalım. Havucu rendeleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayın. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.Domatesin kabuğunu soyup onu da yemeklik küçük küçük doğrayın. Maydanozun saplarını çıkarıp incecik doğrayın.
✔️ Bu arada tavuk kemiklerinden ayrılıp güzelce haşlanına ocağın altını kapatıp suyunu süzün. Etlerini de tel tel ayırın.
✔️ Tencereye sıvı yağı ve tel şehriyeyi alıp kavurmaya başlayın.Bu şekilde hazırlanınca şehriyeler şişme yapmaz aklınızda olsun. Şehriye renk değiştirince soğan ve sarımsağı ekleyip hafif soteleyin. Ardından havuçları ilave edin ve altın rengini alana kadar kavurun. Biberleri ilave edin. Domatesleri de ilave ederek karıştırarak kavurun yoksa dibi tutabilir.

✔️ Ardından salçaları ekleyin. Güzelce kavurduktan sonra 1-2 kepçe tavuk suyundan ilave edip karıştırın.Bu şekilde salçayı tavuk suyuyla açmış oluyoruz. Bir iki taşım kaynayınca kalan tavuk suyunu da ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp pişirmeye devam edin.
✔️ Bu arada tavuğun derisini çıkarıp didikleyin. Çorbanın suyu azalacaktır 1 su bardağı kadar daha su ekleyin. Kaynayınca limon suyunu, karabiberi ekleyin. Tuzunu kontrol edin gerekirse tuz ekleyin. Maydanozları da ekleyip 1 taşım kaynatıp ocağın altını kapatın.
✔️ Çorbayı 10 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Ustadan Al Tarifi / Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri