Bu Yemek İle Bağışıklığınız Tavan Yapacak! İşte Soğan Kebabı Tarifi

Kebaplar, Türk Mutfağının gözde yemeklerindendir. Çok az malzemeyle ortaya iştah kabartan lezzetler çıkar. Bugün sizlerle Gaziantep Mutfağının meşhur kebaplarından biri olan soğan kebabı tarifini paylaşacağız. Doğal antibiyotik olan soğanın bu haline bayılacaksınız.

Gaziantep Mutfağı'nın en sevilen kebaplarından biri de soğan kebabıdır. Orta boy kebaplık soğanlar güzelce yıkanır, kabuğu soyulmadan kullanılır. Tek çekilmiş kuzu eti tuz ve baharatlarla yoğurulurak soğanların ortasına yerleştirilir. Üzerine nar ekşili sosla fırına verilir. Genellikle taş fırınlarda pişen soğan kebabını bir kere tadan lezzetini unutamaz. İmkanınız yoksa tabiki evde normal fırında pişirebilirsiniz.

Gelelim kuru soğana

Kuru soğan, tam bir antibiyotik olup hastalıklara karşı da kalkan görevi görüyor. Havaların soğuduğu, okulların açıldığı şu dönemde uzmanlar, A, B, C vitamini, fosfor, iyot ve kükürt gibi faydalı bileşenler içeren soğanı bol bol tüketmemiz konusunda uyarılarda bulunuyor.,

Soğanın bazı faydalarına bir göz atalım.

  • Antioksidan deposu
  • Vücut direncini artırır
  • Doğal antibiyotiktir.
  • Bağışıklığı güçlendirir.
  • Kalp sağlığını korur.
  • Enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.
  • Kansere karşı korur.

Bu nedenle soğanı sofralarımızdan aman eksik etmeyelim.

Bu kadar bilgilendikten sonra lezzetine doyamayacağınız soğan kebabı tarifine geçelim, sofralarımızı şenlendirelim.

SOĞAN KEBABI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kilo kebaplık soğan (Ceviz büyüklüğünde kırmızı kabuklu kışlık soğanlar kullanılıyor genelde)
  • 500 gr orta yağlı tek çekilmiş kuzu kıyma
  • 1.5 tatlı kaşığı tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 çay kaşığı pul biber

Üzeri için

  • 2 çay kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağı su

SOĞAN KEBABI NASIL YAPILIR?

✔️ Soğanların alt kısmını kesin, baş tarafından çok azalın. Tamamen ayırmadan bıcakla diklemesine ortadan ikiye bölün.
✔️ Geniş bir kaseye eti, tuzu, karabiberi, pul biberi, karabiberi alıp çok az su ile güzelce yoğurun.
✔️ Soğanların ortasına etten bir parça alıp yerleştirin ve elinizi suyla ıslatarak kapatın. Yuvarlak fırın tepsisine dizin.Tüm soğanları aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Bir kaede 2 yemek kaşığı nar ekşisini 1 su bardağı su ile karıştırıp tepsinin üstüne kaşıkla her tarafına eşit bir şekilde yayın.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat 15 dakika kontrollü pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri