Çankırı yöresine ait lezzetli bir yemek tarifi vereceğiz. Az malzemeli bol lezzeti bu yemeği mutlaka deneyin. Sürekli yapacağınız bir tarif olacak.
Tarifte dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta var. Öncelikle etler kavrularak değil haşlanarak ön işlemden geçiyor. Ve sarımsaklar yıkanıp kabuklarıyla pişecek.
Lafı uzatmadan tarifimize geçelim.
SARIMSAKLI ET TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 750 gr dana kuşbaşı
- 600 gr arpacık soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 baş kuru sarımsak (Kabuklarıyla birlikte kullanılacak)
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 2.5 litre su
SARIMSAKLI ET NASIL YAPILIR?
✔️ Etleri tencereye koyun. Üzeri geçecek kadar soğuk su koyup kaynamaya bırakın. Yüksek ateşte 15 dakika kaynamasını sağlaın. Ara ara oluşan köpükleri kevgirle alın.
✔️ Eti süzün.(Suyunu kullanmayacağız)
✔️ Süzdüğünüz eti tekrar tencereye alıp tereyağını ekleyin. Orta ateşte 10 dakika kadar kavurun.
✔️ Ardından salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
✔️ Tuzu ve baharatı da ilave edin.
✔️ 2.5 litre kadar soğuk su ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 30 dakika kadar orta ateşte kaynatın.
✔️ Kabuğu ayıklanmış soğanı ve kabuklu bir şekilde sarımsakları ekleyip kısık ateşte 1 saat daha pişirin.
✔️ Yemek kıvam alıp soğan sarımsak ve etler pamuk gib olacaktır.
✔️ Ocağın altını kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.