Bu Turşuda Kırmızı Biber Közlenmiyor! Çok Hızlı Olan Yağlı Sirkeli Kırmızı Biber Turşusu

Yazın yaptığımız turşular, soslar kışın hayat kurtarıyor. Her sofraya eşlik eden bu lezzetleri bolbol yapmak lazım. Bugün sizlere közlenmeden yapılan yağlı sirkeli kırmızı biber turşusu tarifi vereceğiz. İşte o lezzetin püf noktaları...

Bu turşuyu ilk arkadaşımda yemiştim. O gün kaç tabak yedik bilmiyorum. Yanında tereyağlı sebzeli bulgur pilavıyla ne iyi gitmişti.Tabiki hemen tarifini aldım bu yıl da yapmak için.

O kadar lezzetli ve pratik ki. Közleme derdi de yok. Bu yıl 5 kilo yapacağım kısmetse.

Siz de denemek isterseniz hemen tarife geçelim.

YAĞLI SİRKELİ KIRMIZI BİBER TURŞUSU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kg kırmızı biber
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı kaya tuzu
  • 3-4 dal maydanoz
  • 8 diş sarımsak

YAĞLI SİRKELİ KIRMIZI BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?

✔️ Kırmızı biberi yıkayın. Saplarını kesip ortadan ikiye bölün. Tohumlarını çıkarıp iri küpler halinde doğrayın.

✔️ Tencereye sirkeyi, sıvı yağı ve tuzu koyup kaynatın.

✔️ Kaynayınca biberleri ekleyip 4 dakika haşlayın.

✔️ Soğuyan biberlerin üzerine ikiye böldüğünüz sarımsakları ilave edip kavanoza doldurun. Seviyorsanız maydanoz da ekleyebilirsiniz.

✔️ Kavanozun kapağını kapatıp buzdolabında bekletin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri