Bu turşu bildiğiniz turşu tariflerinden farklı. Normalde turşularda yağ kullanılmaz ilk bakışta yok yağlı da turşu mu olur diyebilirsiniz ama hiç yapmasanız bile 1 kilo kıl biberden deneyin.Her yıl yapacağınızdan eminim:) Biz en az 10 kilo yaparız.
YAĞLI BİBER TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Ben 1 kg kıl biberden 3 adet 750ml'lik kavanoz çıkıyor. Her kavanoz için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 3 diş sarımsak kullanıyorum ben.
YAĞLI BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?
✔️ Biberleri yıkayın, salarını ayırıp ikiye üçe bölün. Ben bazen hiç bölmeden de yapıyorum ama bölüne yemesi daha kolay oluyor.
✔️ Sarımsakları soyup ikiye üçe bölün.
✔️ Kavanoza sırasıyla bir miktar biber, biraz sarımsak olucak şekilde, dizin. Elinizle bastırın, kavanozun tamamını bu şekilde doldurun.
✔️ Kavanozun üzerine şekeri, tuzu, sarımsağı, elma sirkesini, sıvı yağı dökün.
✔️ Kavanozları sıkıca kapatın ve ters çevirin. (Kavanoz kapağı yeni olsun)
✔️ 5 gün gelip gidip kavanozu ters düz edin. Bu sayede karışım her tarafa yayılsın.
✔️ 5 günün sonunda yağlı biber turşusu yemeye hazırdır.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.