Bu Turşu Suyunun Faydaları Duyanları Şaşırtıyor Duyan Her Gün İçiyor! İşte Çam Kozalağı Turşusu Tarifi

Turşu, Türk Mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Patlıcandan karpuza, domatesten kiraza çeşit çeşit turşular yapılıyor. Bugün sizlere faydalarıyla son zamanların en popüler turşusunu paylaşacağız. İşte size Çam kozalağı turşusu tarifi ve faydaları...

Kozalak turşusu herkesin bildiği bir turşu değil. Dağlık ve ormanlık alanlardan toplanan çam kozalağı ile yapılan turşunun sadece suyu içiliyor.

Bu turşunun kokusu keskin ve tadı biraz acımsı. Bal ilavesiyle tüketenlerde var.

Faydaları Oldukça Şaşırtıcı!!!

✔️ Solunum yolu rahatsızlığı yaşayanlar, astım hastaları ve öksürüğü olan kişiler tarafından tercih ediliyor.

✔️ Yıpranmış saçlar için çok faydalı

✔️ Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

✔️ Siğara içenler için öneriliyor. Ciğerleri temizliyor.

✔️ Korona virüsü kolay atlatmak için tercih ediliyor.

✔️ Şeker hastaları her sabah aç karnına içerek tüketiyor.

KOZALAK TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 9 adet yeni oluşmaya başlayan, olgunlaşmamış çam kozalağı
  • 1 fincan elma sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 2,5 su bardağı su

KOZALAK TURŞUSU NASIL YAPILIR?

✔️ Kozalaklar temizlenir, kavanoza yerleştirilir.

✔️ Başka bir kapta su, kaya tuzu, sirke ve tuz karıştırılır ve kozalakların üzerlerine dökülür.

✔️ Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır.

✔️ Serin ve güneş almayan yerde 1 ay bekletin.

NASIL TÜKETİLİYOR?

Sabah ve akşam bir bardak suyun içerisine 2 çorba kaşığı koyup istenirse bal ilavesiyle tüketilebilir.
Salatalara dökülebilir
Sadece suyu da içilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri