Afyon'un meşhur tatlısıdır ekmek kadayıfı. Ekmeği hazır satılır yufkacılarda ya da marketlerde. Sık sık yaparım ve yiyen herkesten tam not alırım.
Uzun zamandır ekmeğini de kendim yapmak istedim ve sonunda aradığım tarifi buldum. O kadar lezzetli oldu ki yiyen herkes bayıldı. Şerbeti de kreması da tam kıvamında oldu. Siz de denemek isterseniz buyrun...
EKMEK KADAYIFI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
EKMEK KADAYIFI TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alın. Mikserle 5 dakika çırpın. Sütü ilave edin. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce karıştırın. Küçük kare borcama yağlı kağıt serip karışımı döküp eşit bir şekilde yayın. Önceden ısınmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
✔️ Şerbetini hazırlayalım. Tencereye şekeri dökün. Kısık ateşte karıştırmadan şekerin karamelize olmasını sağlayın. Rengi hafif kahverengiye dönünce suyu ekleyin. Tahta kaşık yardımıyla karıştırarak eritin. Ocağın altını kapatın
✔️ Ara kreması için şekeri, sütü ve unu tencereye alıp karıştırın. Ocağın altını açıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp hindistan cevizini ekleyip ara ara karıştırarak soğutun.
✔️ Soğuyan keki ortadan yanlamasına ikiye bölün.
✔️ İlk katı tepsiye koyup ılıyan şerbetin yarısını üzerine dökün.
✔️ Kremayı güzelce sürün. Diğer keki de üzerine yerleştirin. Kaşık yardımıyla şerbeti üzerine yavaşça dökün.
✔️ Mümkünse 1 saat dinlendirin. Kare kare kesip servis edebilrisiniz. Üzerine dondurma çok yakışıyor.