Şerbetli tatlı sevenlerin yeni tarifi olacak harika bir tarif vereceğiz. İç dolgusu çok lezzetli. Görünümü şahane. Yanına dondurmayla, kaymakla ikram edebilirsiniz. 1 bardak demlenmiş sıcak çay da varsa değmeyin keyfinize...
KADAYIFLI KURABİYE TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamuru için:
- 125 gr tuzsuz tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
İçi için;
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı ceviz içi
KADAYIFLI KURABİYE TATLISI NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına tereyağını sıvı yağını ve yumurtayı alıp yoğurmaya başlayın.
✔️ Yoğurdu, irmiği, sirkeyi, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
✔️ İç malzemelerini karıştırın.
✔️ Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alıp iç malzemeleriyle iyice yoğurun.
✔️ İlk hazırladığımız hamurdan bir miktar alınır. İçine iç malzemeden koyup yuvarlayın.
✔️ Kibrik çöpü ile üzerine delikler açın.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilin.
✔️ Şerbeti hazırlayalım. Şeker, su ve limonu tencereye alıp 10 dakika kaynatıp ılıtın.
✔️ Fırından çıkan kurabiyeler ılıdıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün.
✔️ Fırında kapalı bir şekilde 1 saat bekletin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın