Eti dondurmadan tavuk döner nasıl yapılır? İşte ev usulü tavuk döner tarifi

Döner, hepimizin bıkmadan usanmadan yediği fast food lezzetlerindendir. Siz de evde lavaş arasında kızarmış tavuklarla bol salatalı turşulu bir tavuk döner yapmak isterseniz bu tarif tam size göre! Peki evde hazır tadında tavuk döner nasıl yapılır? İşte tarifi...

Döner malum milli yiyeceklerimizden. Dışarıda nerde dönerci görsek kokusu aklımızı alır, yemeden duramayız. Peki evde dışarıdaki yediklerinizden daha da lezzetli tavuk döner yapabilirsiniz desek ne dersiniz? Evde yaptığınıza inanamayanlar olabilir baştan söyleyelim. Hazırsanız başlayalım.

Evde Tavuk Döner için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 1.5 kg kemiksiz derili tavuk göğüsü (Kelebek şeklinde ayrılmış)
  • 250 gr kuyruk yağı

Sosu için;

  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı su ( Kuyruk yağı kullanmazsanız su yerine yağ ekleyin)
  • 1 adet büyük boy ince rendelenmiş kuru soğan
  • 2 büyük diş sarımsak

Lavaş ekmek yapmak isterseniz;

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • Yeteri kadar su ( Ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur olmalı)

Evde tavuk döner yapımına geçelim:
Sos için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın.

Tavuğu incelterek çarşaf gibi genişletin.

Tavukların her yerini sosa bulayın.Soslanan tavuğu streç filme sarıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.

Bu arada yanında olmazsa olmaz lavaşı yapalım. Tezgaha unu alın. Ortasını havuz gibi açın ve kuru mayayı ve ılık suyu ekleyin. Unun üzerine tuzu dökün. Kenarlardan azar azar un ilave ederek hamuru toparlayın. Hamuru güzelce yoğurup pürüzsüz bir kıvam elde edin.Ele yapışmayan hamuru buzdolabı poşetine koyup 15 dakika mayalanmasını sağlayın.

Dinlenen hamuru 6 bezeye ayırın.Tezgahı hafif unlayıp ortalama 20 cm boyutunda merdaneyle açın. Unundan ayırdığınız lavaşları ısınan yapışmaz tavaya koyun.

Hafif kabarcıklar oluşunca diğer tarafını çevirin.

Bu tarafı da kabardıktan sonra tekrar çevirin.

Tekrar diğer tarafını da çevirince baloncuklar kabartmaya başlayacaktır.

Pişen lavaşları havlu kağıda çıkarın. Tavanın tabanını silin. Diğer bezeleri de aynı şekilde pişirin. pişen lavaşların üzeri kurumasın diye mutfak havlusu ile kapatın. Bu arada kuyruk yağını yine bıcakla ince ince kesin.

Baton kek kalıbı tarzı bi fırın kabının tabanına kuyruk yağından yerleştirin. Biraz tavuk biraz kuyruk yağı şeklinde dizin.

Tüm tavukları bu şekilde dizin.

Fırını en yüksek ayarda ısıtıp yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra fazla yağını süzüp 5 dakika dinlendirip keskin bir bıcakla incecik kesin.

Bu aşamada dilerseniz buzluğa porsiyonlayıp atabilirsiniz. Tavaya süzdüğünüz yağdan koyup ısıtın. Doğradığınız tavuklardan da ekleyip hafif soteleyin.

Lavaşları tavukların üzerine bastırıp ısıtın ve dürüm yapın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Ustadan Al Tarifi / Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri