Patates denince aklınıza kızartma geliyorsa bir de bu tarifi deneyin. Hem sağlıklı hem lezzet fışkıran bu tarif başınızı döndürebilir.
Kremalı patates özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Biz kahvaltılarda da çok severek yiyoruz, inanılmaz lezzetli.
Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da yapmak isterse hemen tarife geçelim.
FIRINDA KREMALI PATATES TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 5 orta boy patates
- 1 paket krema
- Tuz
- Karabiber
- 2-3 dis sarimsak
- Muskat rendesi (Şart değil, çok az kullanın)
- Kaşar peyniri
FIRINDA KREMALI PATATES TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Patatesi halka halka inecik kesin. Ben rendenin yan tarafındaki aparatla yapıyorum kolay oluyor.
✔️ Büyük bir kaseye patatesleri, kremayı, muskat rendesi, tuz, karabiber ve rendelenmiş sarımsağı koyup harmanlayın.
✔️ Fırın tepsisine güzelce yayın.
✔️ 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin. Patatesler yumuşayınca üzerini tamamen kapatacak şekilde rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
✔️ Kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar fırında pişirip soğumadan sıcak sıcak servis edin.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.