Tencere yemekleri fırın yemeklerinden daha pratik oluyor. Hem fırın silme derdi vs de olmuyor. Tencereye yağlı kağıt yerleştirip pişirilen tavuk da aynı fırındaki gibi oluyor. Nar gibi kızarıyor gerçekten. Üstelik lezzeti tavan...
Uzun zamandır yaptığım bu tarifi sizinle paylaşmak istedim. Umarım sizler de deneyince beyenirsiniz.
TENCEREDE TAVUK BAGET TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 paket tavuk baget
Tavuğun terbiyesi için
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
Piştikten sonraki sosu için;
- 1 silme tatlı kaşığı kori
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
TENCEREDE TAVUK BAGET TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Derin bir kaba ezilmiş sarımsağı, yoğurdu, baharatları, sıvı yağı, tuzu ekleyip iyice karıştırın. Bagetler sosu daha iyi çeksin diye yanlamasına bıçakla çizikler atın ve sosa ekleyin. Güzelce harmanladıktan sonra buzdolabında yarım saat dinlendirin.
✔️ Tencerenin dibine yağlı kağıdı serin. Yanlardan kenarları çıksın. İçine sosladığınız tavuğu yerleştirin ve kağıdı kapatın. Hava almaması için üstten de bir tane yağlı kağıdı yerleştirin. Pişerken sosu tencereye çıkmasın.
✔️ Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakın. Hafif çıtırtı sesi gelince ocağın altını kısıp ortalama 30 dakika pişirin. Alt kısmı kızarınca tavukları tek tek çevirin. 15 dakika da diğer kısmı pişince tavukları servis tabağına alabilirsiniz.
✔️ Yağlı kağıtta kalan sosu tencereye alın. İçerisine kori ekleyip pişirin. Küçük bir kasede su ve nişastayı karıştırın. Yavaş yavaş kaynayan karışıma ekleyin. Tuz da ilave edip jole kıvmındaki sosu karıştırarak 5 dakika pişirin.
✔️ Enfes sosu kanatların üzerine gezdirip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Tavuğu içine koyu. açttan börek gibi üstten yine
hav almayacak suyu tabana inmeyecek şekilde
ocağın altını yakın. önce yüksek ateşte yakın
Kapağını kapatın çıtır çıtır ses gelince ocaın altını kısık 230 dakika pişrin
diğer taralarını da tek tek çevirin 15 dakika da o şekilde pişirin
tekrar kağıdı kapatın
sosa kori atın (safran da olur)
1 tatlı kaşığı 2 daika kaynatın. 2 diş sarımsak atın
1 tatlı kaşığı nşastayı yarım cay bardağı sosusuyu döküp karıştırın kaynayan sosa ilave edin
jole gibi olacak çok az tuz ilave edin
süzgeçle süzüp kanatlarınüzerine gezdirin