Bu ayva tatlısının rengi kokusu kıvamı muhteşem oluyor. Eğer rengi daha da kırmızı olsun derseniz hibisküs ya da vişne taneleri ekleyebilirsiniz. Sadece çekirdekleri ile turuncu enfes görünümde bir tatlı çıkıyor ortaya. En önemli püf noktası ağır ateşte yavaş yavaş pişmesi. İnanın hiç dağılmadan lokum gibi pişiyor. Kaymak üzerine çok yakışıyor bizden söylemesi...
Ayva tatlısı nasıl yapılır?
✔️ Ayvaları ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarıp bir tabağa alın. Kabuğunu soyup yayvan bir tencerenin tabanına yerleştirin. Ayvaların iç kısmı üste gelmeli.
✔️ Her ayva parçasının oyuk kısmına 1.5 yemek kaşığı toz şeker dökün.
✔️ Çekirdekleri tencerenin içerisine dağıtın.
✔️ Daha sonra 1 çubuk tarçını ve 4-5 adet karanfili de yerleştirin.
✔️ Üzerine 1.5 su bardağı suyu yavaşça ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
✔️ Yüksek ateşte kaynamasını bekleyin.
✔️ Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 1 saate yakın kontrollü bir şekilde pişirin.
✔️ Pişen ayvaları servis tabağına alıp soğumaya bırakın.
✔️ Üzerine kaymak, antep fıstığı yerleştirip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın