Bu Tarif İnsana Börekçi Dükkanı Açtırır! Elle Kolayca Çarşaf Gibi Açılan Peynirli Kıvrım Böreği Tarifi

Türk Mutfağının baş kahramanıdır börekler. Bugün sizlere el açması börek zordur algınızı yıkacak bir tarif paylaşacağız. İşte size lezzetine doyamayacağınız elle kolayca çarşaf gibi açabileceğiniz peynirli kıvrım böreği tarifi

Bu börek el açması ama hiç zor değil. 20'şer cm boyutunca açılmış yufkaların araları yağlanarak dolapta bekletiliyor. Bu sayede her bir yufka oklavasız merdanesi elle kolayca incecik açılabiliyor. Size hazır yufka aldırmayı bitirtecek bir lezzet kesinliklle.

Ispanaklısı da çok güzel oluyor, deneyince ne kadar kolay ve lezzetli bir börek olduğuna şaşırıp kalacaksınız.

Hazırsanız sizi mutfağa alalım, damakları çatlatalım...

ELLE ÇARŞAF GİBİ KOLAYCA AÇILAN PEYNİRLİ KIVRIM BÖREĞi İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamur için:

  • 5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Arasına sürmek için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için

  • 300 gram peynir
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

ELLE ÇARŞAF GİBİ KOLAYCA AÇILAN PEYNİRLİ KIVRIM BÖREĞi NASIL YAPILIR?

✔️ Hamurunu hazırlayalım. Yoğurma kabına sütü, tuzu, yumurtayı alıp karıştırın. azar azar un ilave ederek hamuru toparlayın. Hamuru tezgaha alıp 5-10 dakika daha yoğurup pürüzsüz kıvama getirin. Hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Unlanmış tepsiye bezeleri koyup üzerine streç film geçirip 20 dakika dinlendirin.
✔️ İç harcını hazırlayın. Sevdiğiniz peyniri kullanabilirsiniz. Tulum da beyaz peynirde çok güzel oluyor. Geniş bir kaseye peynir ile ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
✔️ Hafif unladığınız tezgahta her bir bezeyi merdaneyle 20 cm kadar açın.
Geniş bir servis tabağını sıvı yağlayın. Açtığınız bezeyi tabağa koyup üzerin2 2 kaşık kadar sıvı yağ döküp güzelce elinizle yayın. Her bir yukayı açıp üst üste koyun. Tüm yufkalar bitince üzerini streç filmle kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
✔️ Tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. Ben 40 cm genişliğinde yuvarlak tepsi kullandım.
✔️ Yufkalardan birini tezgaha alın ve elinizle kenarlardan çeke çeke büyütebildiğiniz kadar büyütün. Hamur oldukça esnek olduğu için yırtılmayacak ve kolayca çarşaf gibi açılacaktır. Peynirli harcı her yerine eşit olacak şekilde dağıtıp bir ucundan başlayıp rulo haline getirin. İlk yufkayı bir ucundan başlayıp gül böreği gibi sarıp tepsinin ortasına koyun. Diğer yufkaları da aynı şekile yapıp bunun etrafında sarın.
✔️ Tüm yufkalar bitence bir kasede yumurtayı ve sıvı yağı karıştırıp fırçayla üzerine sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dakika üzeri nar gibi olana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri