Bu Sos Bol Ekmek Yedirir! Şükran Kaymak'tan Kahvaltılık Köz Patlıcanlı Sos Tarifi

Soslar, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bugün sizlere kahvaltılarınızın favorisi olacak köz patlıcan sosu tarifi vereceğiz. Bir ölçü deneyen tadına bakıp kavanoz kavanoz yapıyor..Buyrun damakları çatlatan sos tarifine...

KAHVALTILIK KÖZ PATLICANLI SOS TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet iri domates (500 gr )
  • 1 kg közlenmiş patlıcan
  • 1 kg kapya biber
  • 4/5 diş sarımsak
  • 1 tane küp şeker
  • 1 bucçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağından biraz eksik zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke

KAHVALTILIK KÖZ PATLICANLI SOS NASIL YAPILIR?

✔️ Patlıcanları ve kapta biberleri fırında, ocakta veya mangalda közleyin.

✔️ Közledikten sonra hemen sıcak bir poşete koyup 15 dakika bekletip kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.

✔️ Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayıp tencerede orta ateşte suyunu çekene kadar kaynatın.

✔️ Doğradığınız sarımsakları ilave edin.

✔️ İnce ince doğradığınız patlıcan ve kapya biberleri ilave edin.

✔️ En son ince doğranmış maydanozu, zeytinyağını, şekeri, tuzu, karabiberi ekleyip 2 dakika kaynatın.

✔️ Fokur fokur kaynarken ocağın altı açıkken temiz kuru kavanozlara kaynar kaynar doldurun. Kavanozun kenarını kağıt havlu ile silin ki vakumlarnırken sorun olmasın. En son üzerine 1 adet defne yaprağı koyup yeni kullanılmamış kuru kavanoz kapağı ile sıkıca kapatın. Kapağı alta gelecek şekilde düz bir zemine koyun. 1 gece bu şekilde beklettikten sonra güneş görmeyen serin bir yere kaldırın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri