Özellikle et yemeklerinin yanına yakışacak harika bir pilav tarifi vereceğiz bugün. Yeşil biber, kırmızı biber, domates, bulgur, pirinç, şehriye ile hazırlanan ezogelin pilavı, baharatlarla eşsiz bir lezzete dönüşüyor.
Ezogelin Pilavı için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, kuru nane, pul biber
- 2 su bardağı et suyu
- 3 su bardağı sıcak su
Ezogelin Pilavının yapılışına geçelim:
✔️ Tencereye sıvı yağı ve şehriyeyi koyup şehriyeler renk değiştirene kadar kavurun.
✔️ İnce ince doğranmış biberleri, rendelenmiş havucu da ekleyerek 3-4 dakika kavurmaya devam edin.
✔️ Pirinci ve bulguru bol suda yıkayın. Sebzelere ilave edip 1-2 dakika çevirdikten sonra tuzunu, karabiberini ve suyunu dökün.
✔️ Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kaynamaya bırakın.
✔️ Fokur fokur kaynayınca ocağın altını kısın. Pilav suyunu tamamen çekince ocaktan alın.
✔️ Üzerine havlu kağıt kapatarak 15 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Üzerine maydanoz ya da dereotu serpebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın