Bu Pilavda Tereyağlı Yumurta Bile Var! Lezzeti Şaşırtıyor Görünüşü İştah Kabartıyor! İşte Tane Tane Bulgurlu İç Pilav Tarifi

Türk Mutfağının efsane bir lezzetini paylaşacağız bugün. Yapılışı çok farklı lezzeti şahane. Sağlıklı tarif arayanların bir numaralı tarifi olmaya aday! İşte size Sivas yöresine ait meşhur bulgurlu iç pilav tarifi. Yumurtanın ve yeşilliklerin bulgur pilavıyla birleşimine inanamayacaksınız!

Üniversitede ev arkadaşım Sivaslıydı. Annesi sağolsun ara ara gelip bize yöresel yemeklerinden yapardı, afiyetle yerdik. Ayşe teyzenin eli çok lezzetliydi. Özellike bulgurlu iç pilavı efsaneydi. Evelik otu, lahana veya asma yaprağını haşlayarak yerdik. Mezun olacağımızda bu pilavın tam tarifini aldım kendisinden ve ben de sık sık yapmaya başladım.

Size o meşhur tarifi orjinal haliyle vereceğim. Umarım sizde dener beğenirsiniz.

BULGURLU İÇ PİLAVI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kuru soğan (Yemeklik doğranacak)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz

Eklenecek Yeşillikler

  • yarım demet maydonoz
  • yarım demet nane
  • 4 dal taze soğan

Baharatları;

  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kuru mor reyhan
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yumurtalı karışımı için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta

BULGURLU İÇ PİLAVI TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Tencereye suyu koyup kaynatın. Kaynayan suyun içine tuzu ve bulguru ekleyin. Yemeklik doğradığınız soğanı da direk ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. Ortalama 15 dakikada suyu tamamen çekecektir.

✔️ Bir kasede tüm baharatları karıştırın.

✔️ Yeşillikleri incecik doğrayın.

✔️ Tavaya tereyağını ve zeytinyağını koyun ve eritin. Yakmayın, hafif erimesi yeterli. Yumurtayı da ekleyip karıştıra karıştıra pişirin.

✔️ Pilav pişince baharatları ve yumurtayı ekleyip kaşıkla güzelce karıştırın.

✔️ Yeşillikleri de ilave edip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika dinlendirin.

Dinlenen pilavı servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz. Yanında haşlanmış evelik otu, lahana, asma yaprağı çok iyi gider:)

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri