Bu Pilav İncikle Yapılıyor ve Hiç Kavrulmuyor! İşte Tane Tane Kabune Pilavı Tarifi

Bugün sizlere Isparta'nın düğün yemeği olarak da bilinen kabune pilavı tarifini vereceğiz. İşte kavrulmadan yapılan tane tane kabune pilavı tarifi

Kabune pilavı, Isparta denince akla ilk gelen ilk yöresel lezzetlerden biridir. Düğünlerin, özel davetlerin olmazsa olmazı olan bu pilavın pişirilişi biraz farklı.

Bu pilavın hikayesi de oldukça ilginç. Zamanın birinde bir gelinle kayınvalidesi birlikte yaşarlarmış. Bir gün kayınvalide çarşıya gıdecekmiş ve gelininden kendisi gelene kadar yemek yapmasını istemiş. Evde de haşlanmış nohut, soğan ve haşlanmış et varmış. Gelin bu 3 malzemeyle pilav yapmaya karar vermiş. Kayınvalide daha öne bilmediği bu lezzeti görünce kendi şivesiyle ''Gı- bu- ne?'' demiş ve zamanla kabune olarak evrilip çevrilmiş:)

Siz de bu lezzetle sofralarınızı şenlendirmek isterseniz buyrun mutfağa.... İşte Türk mutfağına adını yazdırmayı başarmış kabune pilavı tarifi

KABUNE PİLAVI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet kuzu incik
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 su bardağı pirinç

Pilavın suyu:

  • 45 su bardağı et suyu (İnciği haşladığınız su)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı


KABUNE PİLAVI NASIL YAPILIR?
✔️
Düdüklüye incikleri ekleyin. Üzerini kaplayacak şekilde soğuk su koyun. ve kapağını kapatmadan kaynamaya bırakın.Kaynayınca üzerindeki köpükleri kevgirle alıp içerisine tuzunu atın. Düdüklünün kapağını kapatıp 40-60 dk arası pişirin.
✔️ İncikler piştikten sonra sudan çıkarıp ılımaya bırakın. Etleri kemiklerinden ayırıp didikleyin. Suyu da süzgeç yardımıyla süzüp kenarda bekletin.
✔️ Pirinci bol suda yıkayıp 10 dakika ılık suda bekletin. Daha sonra güzelce süzün.
✔️ Soğanı piyazlık doğrayın.
✔️ Tencereyi ocağa koymadan önce 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı ekleyin. Soğanları tabanına eşit bir şekilde yerleştirin. Sırayla kat kat yerleştireceğiz. Daha sonra etleri yayın, onun da üzerine süzdüğünüz pirinçleri yayın. En üste de haşlanmış nohutları yerleştirin. Sıra geldi et suyuna. Hazırladığınız et suyuna karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Et suyunu tencereye yavaşça dökün.
✔️ Artık ocağın altını açın. Kısık ateşte yaklaşık 25 dakikada suyunu çekene kadar pişirin.
✔️ Pilav piştikten sonra 10 dakika kadar demlenmesi için bekletin.
✔️ Yuvarlak bir servis tabağına ters çevirin.
✔️ Son aşama kaldı. Tavada tereyağını eritip üzerine döktükten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri